Velkommen til Arenaskolen

gulerodsfest
Aktivitetskalender
 Mandag den 28-07-2014:
 Sommerferie
 Tirsdag den 29-07-2014:
 Sommerferie
 Onsdag den 30-07-2014:
 Sommerferie
 Torsdag den 31-07-2014:
 Sommerferie
Opslagstavle
Kære alle

Her kan I se optagelserne fra Arenaskolen om bevægelse, som blev sendt på DR i tv-avisen. wink.


Hilsen
Birgitte
Link
Skrevet af Birgitte Pilgård den 25-06-2014

Arenaskolen havde i går besøg af Greve Kommunes borgmester Pernille Beckmann og uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen.

Se mere her
Link
Skrevet af Birgitte Pilgård den 20-06-2014
Velkommen til åbning af Danmarks nye museum Mosede Fort, Danmark 1914-18 Sæt allerede nu kryds i kalenderen I de første augustdage i år er det præcis 100 år siden, at 1. Verdenskrig brød ud. I Danmark blev Mosede Fort bygget, og en skyttegravslinje herfra til Roskilde fjord blev anlagt for at forsvare hovedstaden og dermed hele det danske rige. I de fire år, krigen varede, blev det danske samfund forandret for altid. Hvordan det gik til, vil i fremtiden blive fortalt på et helt nyt museum Mosede Fort, Danmark 1914-18. H.K.H. Prins Joachim vil under overværelse af forsvarsministeren klippe pigtråden og åbne det nye museumOnsdag den 6. august 2014, kl. 13.30-15.30Mosede Strandvej 87 A, GreveSom ramme for det nye museum har Greve Kommune lavet en gennemgribende renovering af kasematten på Mosede Fort. Bikubenfonden, Arbejdsmarkedets Feriefond og Nordea-fonden har gjort det økonomisk muligt for Greve Museum at etablere udstillingen På kanten af krig, neutralitet mellem krig og velfærd med formidling til både børn og voksne. Denne festlige begivenhed vil vi gerne dele med dig, og vi sender derfor senere en personlig invitation med posten, hvor vi fortæller nærmere om arrangementet og beder om din tilmelding.Skulle der allerede nu være spørgsmål, er du velkommen til at kontakte projektleder Lone Njor Hulth på lnj@greve.dk, mobil 5168 3377. Med venlig hilsen Henriette BuusMuseumschef Greve MuseumGreve Kommune Bækgårdsvej 92670 GreveTelefon: 43 97 97 97Direkte: 43 40 40 36E-mail: lnj@greve.dkWeb: www.grevemuseum.dk
Skrevet af Birgitte Pilgård den 31-05-2014
Informationsside om fremtidens skolestruktur.

På Greve Kommunes hjemmeside har vi nu oprettet en samlet informationsside om arbejdet med skolestrukturen. http://www.greve.dk/Borger/Familie%20og%20b%C3%B8rn/Skoler/Skoleudvikling/Skolestruktur.aspx
 
Her har I mulighed for at følge arbejdet og finde aktuelle materialer og informationer om arbejdet med skolestrukturen. På siden findes også oplysninger om den postkasse skolestruktur@greve.dk vi har oprettet, hvor det er muligt at bidrage med overvejelser og ideer og stille spørgsmål.

Mange hilsner

Birgitte Pilgård
 
Skrevet af Birgitte Pilgård den 26-05-2014
Kære forældre

Generel information om folkeskolereformen samt kort status for Arenaskolen

Fra 1. august træder den nye folkeskolereform i kraft. De tre nationale mål for reformen er:

• Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan
• Folkeskolen skal mindske betydningen af den sociale baggrund i forhold til faglige resultater
• Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden 
   og praksis.

Det vil være forskelligt fra skole til skole, hvordan den nye skoledag kommer til at se ud, men fælles for alle elever er, at de vil få en længere, mere aktiv og varieret skoledag. Eleverne skal f.eks. som gennemsnit have 45 minutters bevægelse hver dag.

De ekstra timer eleverne skal bruge i skolen, skal give mere tid til faglig fordybelse og udvikling hos den enkelte elev. Antallet af undervisningstimer inklusiv fagtimer, pauser og understøttende undervisning vil fra 1. august 2014 i gennemsnit være:

• Indskoling (0. – 3. klasse): 28 timer uden lektiehjælp og 30 timer med - og møder mellem 8.00 – 14.00

• Mellemtrin (4. – 6. klasse): 30 timer uden lektiehjælp og 33 timer med – og møder mellem 8.00 – 15.00

• Udskoling (7. – 9- klasse): 33 timer uden lektiehjælp og 35 timer med – og møder mellem 8.00 – 15.00

Eleverne skal som noget nyt have:

• Engelsk fra 1. klasse (obligatorisk)
• Tysk fra 5. klasse (obligatorisk)
• Sløjd og håndarbejde bliver slået sammen og kommer til at hedde Håndværk og Design
• Valgfag fra 7. - 9. klasse (obligatorisk)
• Understøttende undervisning
• Bevægelse i gennemsnit 45 min. dagligt

Den understøttende undervisning vil kunne varetages af pædagoger, lærere, forældre, foreningsliv, erhvervsliv og andre med særlige kompetencer, som kan støtte op om den fagopdelte undervisning.

Et andet vigtigt element i skolereformen er, at skolerne skal åbne sig mere mod det omkringliggende samfund. Vi skal samarbejde endnu mere med det lokale foreningsliv og erhvervslivet. Foreningslivet og erhvervslivet kan blandt andet inviteres til at sidde med i skolebestyrelsen – dog uden stemmeret.

Kort status for Arenaskolen:

Fra 1. august vil Arenaskolen stadig være afdelingsopdelt i henholdsvis indskoling (0.-3 kl.), mellemtrin (4.-6. kl.), udskoling (7.-9. kl.).

Der vil være pædagoger tilknyttet i en del af undervisningen, og der arbejdes på, at det bliver i alle klasser i indskolingen samt en del af mellemtrinnet. Når den endelige beregning og beslutning foreligger, vil I blive informeret. 

Lærere og pædagoger vil komme til at samarbejde tæt og indgå i selvstyrende årgangs- og afdelingsteam. Dette giver bedre mulighed for kvalificering af fælles forberedelse, planlægning og koordinering, hvilket øger elevernes læringsmuligheder.

Der indføres fleksibelt skema for alle elever pr. 1. august, hvor lærerne selv dækker planlagt fravær såsom kurser m.m.. Det medfører blandt andet:

- At eleverne vil opleve flere timer med klassens egne lærere
- At der opnås større faglighed og mere trivsel
- Færre timer med vikarer
- Færre aflyste timer
- Mere holddeling i og på tværs af klasserne

Fleksibelt skema medfører også, at elevernes skemaer ændres jævnligt.
Forældre og elever vil altid se skemaet 3-4 uger frem via forældre- og elevintra.
Alle elever møder altid kl. 8.00 og slutter senest kl. 14.00 eller 15.00.

Vi holder informationsmøde om den nye skolereform og hvad konsekvenserne bliver for jeres barn d. 13. maj kl. 18.15-19.00 (lige efter madklub) i kantinen. Her vil I få et klart billede af, hvordan jeres barns hverdag kommer til at være og hvilken betydning reformen har for undervisningen og dagligdagen på Arenaskolen.

Med venlig hilsen

Birgitte Pilgård
Skoleleder
 
Skrevet af Birgitte Pilgård den 05-05-2014
Besøgstæller
 Besøg siden --:  
       KONTAKT
 
KONTAKT
  Arenaskolen
  Gersager Allé 1
  2670 Greve
 
  +45 4397 3500
  arenaskolen@greve.dk
  Følg med i skolens liv på Facebook - søg under "arenaskolen"
 
KONTORTIDER
Mandag 9.00 - 14.00
Tirsdag 9.00 - 14.00
Onsdag 9.00 - 14.00
Torsdag 9.00 - 14.00
Fredag 9.00 - 12.00
   

Information om Ipads